RODO

Szkolenia RODO

Nowe przepisy w zakresie ochrony danych osobowych wymagają dodatkowych czynności od organizacji i zakładów pracy. Zastosowanie się do tych warunków może wydawać się problematyczne, a same treści ustaw są dość zawiłe. Z tego powodu coraz więcej osób decyduje się na podjęcie kursu RODO, który pomoże im przetworzyć akty prawne i zastosować się do norm prawnych. Nasze szkolenia online to rozwiązanie dla osób, którym zależy na tym, by profesjonalnie zająć się tematyką ochrony danych osobowych. Sprawdź, co możesz z nami zyskać!

Dlaczego warto skorzystać ze szkoleń RODO?

Ochrona danych osobowych wiąże się z szeregiem czynności przetwarzania i zapewnienia bezpieczeństwa informacji dotyczących pracowników, klientów, kandydatów i szeregu innych osób, nawiązujących kontakt z zakładami pracy i instytucjami. Oprócz dotychczasowego administratora danych osobowych pojawia się konieczność szkolenia inspektorów, którzy potencjalne problemu będą zgłaszać do organu nadzorczego.

Tworzenie odpowiedniej dokumentacji, gwarantującej poufność i ochronę osób fizycznych, może wydać się na pierwszy rzut oka problematyczne. W tym pomoże Ci nasz fachowy kurs, który prowadzimy od poziomu podstawowego do zaawansowanego. To nie tylko garść teoretycznej wiedzy zaczerpniętej z ustawy o ochronie danych osobowych, ale także praktyczne warsztaty, podczas których pracować będziesz na realnych przykładach z codziennego życia w świecie biznesu.

Kursy oraz szkolenia RODO online i stacjonarnie

Most Wanted prowadzi zarówno szkolenia stacjonarne w Szczecinie, jak i szkolenie online. Ta druga forma opiera się na wykorzystaniu nowoczesnych metod nauczania na odległość. Niezależnie od wybranej opcji otrzymasz szereg przystępnie napisanych materiałów, które pozwolą Ci zrozumieć obowiązki wynikające z funkcji inspektora ochrony danych (IOD). Nasi trenerzy to praktycy. Doskonale rozumieją specyfikę wprowadzonego prawa i jego realne oddziaływanie na codzienną pracę. Szkolenie pozwoli lepiej opanować zagadnienia, których potrzebuje do swoich zadań zarówno administrator bezpieczeństwa informacji, jak i inspektor ochrony danych osobowych (IOD). Dbamy o metodykę, dzięki której nasz kurs RODO jest przystępny i pozwala stopniowo zapoznać się z przepisami prawa.

Kursy i szkolenia RODO od Most Wanted

Jeśli zależy Ci na zdobyciu fachowej wiedzy z zakresu ochrony danych osobowych, jesteś w dobrym miejscu. Nasze szkolenie to rozwiązanie zarówno dla osób, które już w tym momencie zajmują się na różnych stanowiskach tymi zagadnieniami, jak i dla tych, którzy dopiero planują specjalizację. Dzięki stworzeniu zespołu fachowców RODO możemy efektywnie szkolić kursantów od podstaw do poziomu eksperckiego. Rozumiemy, jak zawiłe może być z początku zarządzanie danymi osobowymi, dlatego dostosowujemy przekaz do grupy docelowej. W naszej ofercie znajdziesz także szereg innych szkoleń dla firm i kandydatów, które pomogą im zebrać fachową wiedzę w przystępnej formie. Skontaktuj się z nami i dowiedz się więcej!

Wyświetlanie wszystkich wyników: 4